, , , ,

Herakut

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard

 

HERAKUT …

 

“Siden 2004 har den tyske street art duo Hera og Akut dannet et frugtbart samarbejde, de har arbejdet sammen om forskellige succesfulde globale kunstprojekter. Deres kunstværker kan findes i store byer rundt om i verden – fra Toronto til Kathmandu, fra San Francisco til Melbourne. Deres fælles skabende kunst proces er dialogisk, indbyrdes såvel som mod ydersiden ved at omfavne det offentlige. Det handler om historiefortælling, skabelsen af imaginære verdener og inspirerende omkring deres figurer med enkelte tegn. Hera sætter figurernes formular og proportioner, mens Akut maler fotorealistiske elementer. Den videre proces bestemmes i fællesskab af de to kunstnere. Sammen eksperimenterer de med forskellige formater, materialer og metoder. Deres kunstværker “naturlige hjem” er det offentlige rum, hvor alle kan tage en pause fra byens buzz foran en af deres massive kalkmalerier. Ligeledes er deres galleri stykker, installationer og lærreder kendetegnet ved deres fortællende stil og deres evne til at lede beskueren ind i fantasien af disse to usædvanlige kunstnere. Der er en billedlig og tekstmæssig komponent i deres kunstværker. De korte citater, passager eller beskrivelser skrevet ved siden af tegnene er henvisninger til figurens liv. Som et centralt tema, i deres tegn skal det ses i sammenhæng med sociale fraktioner og kollektive begrænsninger, men også indlejret i fantastiske citater, der fortæller os om kærlighed. Således afspejler figurerne mangfoldigheden i livet. “

 

“De tyske kunstnere Hera og Akut, begge med rødder i graffiti scenen, slog sig sammen i 2004 og begyndte at skabe et samarbejde arbejdede under navnet Herakut. Duoen har vist sig i hele verden, herunder i Los Angeles, San Francisco, New York, London, og Bristol. De har udgivet to bøger, The Perfect Merge offentliggjort i 2009 og 2011’s Efter Latter, begge gode og store succeer.
Herakut’s malerier er sanselige, vilde, og altid bemærkelsesværdige for deres kraftfulde dualisme. Akut s fotorealistiske detaljer spiller ud mod Heras ekspressive, mere gestural, line-arbejde i lærreder, der synes på spring til at formulere historier om triumf og modgang. Humor og tekst har vævet deres vej ind i arbejdet ubesværet. … “

 

A COUPLE OF DATES:

Hera, Jasmin Siddiqui, born 1981 in Frankfurt, Germany. Studied Visual Communication/Graphic Design at the University of Applied Sciences in Wiesbaden. Started graffiti in 2000.

Akut, Falk Lehmann, born 1977 in Schmalkalden, Germany. Studied Visual Communication/Graphic Design at the Bauhaus University in Weimar. Started graffiti in 1991.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *